stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Lavrov: ZDA v Siriji koristi ekstremistom

Deli na:
Lavrov: ZDA v Siriji koristi ekstremistom

Foto: Reuters

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je v telefonskem klicu ameriškega kolega Rexa Tillersona opozoril, da dejanja ZDA v Siriji koristijo zgolj skrajnežem in teroristom.

"Država, ki naj bi se borila proti terorizmu, igra igro teroristov," je dejal Lavrov. To je bil prvi stik med Lavrovom in Tillersonom po petkovem napadu ZDA na sirsko oporišče.

Lavrov je ocenil, da so ZDA s tem napadom na letalsko bazo režima Bašarja al Asada zgolj prilile olje na ogenj in da na ta način "ustvarjajo regionalne in globalne grožnje", je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočilo rusko zunanje ministrstvo.

ZDA so sicer napad na bazo Šajrat utemeljile s tem, da so iz tega oporišča poletela letala, ki naj bi potem v naselju Kan Šejkun izvedla napad s kemičnim orožjem, v katerem je bilo ubitih 86 ljudi. A Lavrov je tudi Tillersonu ponovil stališče Rusije, da te obtožbe, da je Asadov režim odgovoren za ta napad, "ni v skladu z realnostjo".

Tillerson bo sicer predvidoma v sredo dopotoval na svoj prvi uradni obisk v Moskvo. Že v petek je tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova dejala, da v Moskvi pričakujejo pojasnila glede ameriškega napada v Siriji.

Tillerson pa je na drugi strani prav tako v petek dejal, da je razočaran nad odzivom Rusije, "ki kaže nadaljevanje podpore Asadovemu režimu", še poroča AFP.