stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kremelj: Odstavitev direktorja FBI notranja zadeva ZDA

Deli na:
Kremelj: Odstavitev direktorja FBI notranja zadeva ZDA

Foto: Profimedia

Kremelj se je včeraj odzval na novico, da je ameriški predsednik Donald Trump odstavil direktorja ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI Jamesa Comeyja.

Kot so poudarili v Moskvi, gre za notranjo zadevo ZDA, ki nima nobene povezave z Rusijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"To je povsem domača zadeva ZDA, suverena odločitev ameriškega predsednika, ki v ničemer ni povezana z Rusijo in tudi nima nič z njo," je novinarjem dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Na vprašanje, kako bodo spremembe v vodstvu vplivale na dvostranske odnose, je Peskov izrazil upanje, da sploh ne bodo vplivale.

Vodja odbora sveta federacije za zunanjo politiko Konstantin Kosačev je pred tem izjavil, da je bila Trumpova odstavitev Comeyja "dokaj elegantna".

Bela hiša je včeraj objavila, da je Trump obvestil Comeyja o odstavitvi s položaja. Trump je to odločitev sprejel na priporočilo pravosodnega ministra ZDA Jeffa Sessionsa in njegovega namestnika Roda Rosensteina.



Comey je vodil preiskavo o morebitnem ruskem vpletanju v ameriške volitve na strani republikanca Trumpa. Se je pa sedaj v javnosti pojavilo, da je zavajal javnost glede nekaterih podrobnosti okrog preiskave elektronske pošte Hillary Clinton.

Trumpova poteza je odjeknila kot bomba na ameriškem političnem prizorišču in sprožila izraze zaskrbljenosti s strani nekaterih republikancev ter ogorčene kritike s strani demokratov.

Trump je včeraj branil odločitev o odstavitvi direktorja FBI z obljubo, da ga bo nasledil nekdo, ki bo "delo opravljal bistveno bolje in bo FBI povrnil polet in ugled".

"Comey je izgubil zaupanje skoraj vseh v Washingtonu, tako republikancev kot demokratov. Ko se bodo stvari umirile, mi bodo hvaležni," je na Twitterju še zapisal ameriški predsednik, navaja nemška tiskovna agencija dpa.