klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kim Džong Un Donalda Trumpa označil za dementnega starca

Deli na:
Kim Džong Un Donalda Trumpa označil za dementnega starca

Foto: KCNA

Besedna vojna med ZDA in Severno Korejo se zaostruje. Severnokorejski Kim Jong-un je tako napovedal, da bo Pjongjang razmislil o najhujših protiukrepih proti ZDA doslej.

Severnokorejski zunanji minister Ri Yong-ho pa je zagrozil z novim jedrskih poskusom, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kim Jong-un, ki se je danes odzval na nedaven Trumpov govor v New Yorku, v katerem je ta Severni Koreji zagrozil s "totalnim uničenjem", je še dejal, da so Trumpove izjave "najhujša oblika vojne napovedi v zgodovini". Dodal je, da je prav govor predsednika ZDA pred Generalno skupščino Združenih narodov dokaz, da je severnokorejski jedrski program "prava pot".

Gre za redek osebni napad severnokorejskega voditelja le nekaj ur potem, ko je Washington napovedal ostrejše sankcije proti Severni Koreji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je ob robu zasedanja GS ZN napovedal vodja severnokorejske diplomacije, bi lahko pri naslednjem jedrskem poskusu šlo za "najmočnejšo eksplozijo vodikove bombe" v Tihem oceanu. Ob tem je na novinarsko vprašanje, kakšne povračilne ukrepe je imel v mislih Kim Jong-un, dodal, da ne ve in da je odločitev v rokah severnokorejskega voditelja.

Kitajska je danes vse strani, vpletene v korejsko krizo, znova pozvala k zadržanosti. "Razmere na korejskem polotoku so resne. Vse vpletene strani bi se morale odzvati zadržano, namesto da se izzivajo," je izjavil tiskovni predstavnik kitajskega zunanjega ministrstva Lu Kang. "Verjamemo, da samo, če se vpletene strani srečajo na pol poti, lahko resnično rešijo vprašanje Korejskega polotoka in uresničijo mir in stabilnost na Korejskem polotoku," je dodal.