mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Katoliškega duhovnika vrgli s Facebooka zaradi zapisa o zgodovini islama

Deli na:
Katoliškega duhovnika vrgli s Facebooka zaradi zapisa o zgodovini islama

Oče John Higgins - Foto: Župnija sv. Raymonda

Facebook je začasno suspendiral duhovnika Johna Higginsa, ki je zapisal, da zahodno civilizacijo že od 7. stoletja napada džihadistična ideologija.

Islam ni "religija miru", je pisal Higgins. »Ekstremistične in totalitaristične invazije so krive za smrt milijonov. Križarske vojne so bile poskus zaščititi kristjane in Jude v Izraelu in drugih delih Bližnjega vzhoda, a sodobni »intelektualci« so jih označili za grozljive,« je nadaljeval. Pohvalil je Španijo, ki je izgnala nasilne džihadiste, pa Avstrijce, ki so pred njimi obranili Dunaj.

Sporni zapis s Facebooka:

»Danes smo priča njihovim nadaljnjim poskusom, da bi svet osvojili in mu zavladali s pomočjo sodobne tehnologije,« je zapisal duhovnik. »Zlorabljajo ženske, ubijajo homoseksualce, morijo in posiljujejo otroke in vse to opravičujejo z »Alahovo voljo«. A ta ni to. So miroljubni in dobri muslimani. In potem so islamisti, ki jih branijo nevedneži, ki se nočejo učiti iz zgodovine.«

Svoje mnenje je duhovnik iz kalifornijskega mesta Downey objavil na Facebook profilu svoje kongresnice  Lucille Roybal-Allard, sicer demokratke. Ko je Facebook zbrisal njegovo objavo in ga suspendiral, je od družabnega omrežja zahteval pojasnilo, a ga ni dobil. Njegov prijatelj Greg Stone, ki dela za losangeleško nadškofijo, je Higginsa vzel v bran in od Facebooka zahteval, da ne cenzurira različnih pogledov na svet. Po tednu dni je bil suspenz končan in duhovnik se je vrnil na Facebook.

Lani je bil Facebook tarča obtožb, da sistematično cenzurira stališča, ki so veljala za konservativna. Facebookov šef Mark Zuckerberg je očitke zavrnil in se sestal s konservativnimi voditelji, da bi jih pomiril in jim zagotovil, da je njegovo omrežje odprto za uporabnike z različnimi mnenji.