nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

Svet

Karitas bo ilegalne migrante integriral z učenjem boksa

Deli na:
Karitas bo ilegalne migrante integriral z učenjem boksa

Foto: arhiv Svet24

33 prosilcev za azil iz majhnega ligurijskega mesteca Santo Stefano di Magra bo sodelovalo v boksarskem projektu Karitasa in mestnih oblasti

Čeprav gospodarstvo mesteca, ki ima nekaj več kot 9.000 prebivalcev, temelji na vinogradništvu, gojenju oljk in pridelavi zelenjave, mestni očetje in predstavniki katoliškega Karitasa ilegalnih migrantov ne bodo učili, kako se prideluje hrana, ampak bo 33 prosilcev za azil obiskovalo tečaje boksa.

Kot poroča italijanska tiskovna agencija ANSA, so projekt, ki ga podpirata mesto Santo Stefano di Magra (Ligurija) in tamkajšnja Karitas, poimenovali „Udarec rasizmu“.

Migrante bo učil boksati Leonard Bundu (zlata medalja na mediteranskih igrah in bronasta na svetovnem prvenstvu), Afričan iz Sierre Leone z italijnskim potnim listom, ki je dejal, da so kritike tovrstne integracije smešne, saj boks pomeni žertviovanje, spoštovanje in držanje pravil.

V projektu bo sodeloval tudi Armando Bellotti, nekdanji tehnični direktor boksarske zveze San Marina, ki je moral lani odstopiti, saj je vodstvo podvomilo v njegovo profesionalno delo. Bellotti je dejal, da bo med migranti našel novega svetovnega prvaka v boksu.