bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kandidat za šefa Ukipa po prepiru končal v bolnišnici

Deli na:
Kandidat za šefa Ukipa po prepiru končal v bolnišnici

Foto: Getty Images

Kandidata za vodjo britanske evroskeptične stranke Ukip Stevena Woolfa so danes po prepiru na srečanju poslancev te stranke v Evropskem parlamentu odpeljali v bolnišnico, je sporočil začasni vodja Ukipa Nigel Farage. Kot je navedel, se je Woolfe po prepiru zgrudil, njegovo zdravstveno stanje pa je sedaj resno.

Woolfa, ki je evropski poslanec Ukipa, so odpeljali v bolnišnico v Strasbourgu, kjer opravljalo teste, na spletu poroča britanski BBC. "Globoko obžalujem, da se je po prepiru, do katerega je davi prišlo na srečanju Ukipovih evropskih poslancev, Woolfe zgrudil in so ga odpeljali v bolnišnico. Njegovo stanje je resno," je v zvezi z incidentom zapisal Farage.

Neimenovani tiskovni predstavnika Ukipa je medtem po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil le, da se je Woolfe v poslopju Evropskega parlamenta v Strasbourgu nenadoma začel počutiti slabo in da so ga odpeljali v bolnišnico.

Tiskovni predstavnika Evropskega parlamenta Jaume Duch pa je za AFP dejal, da se je Woolfe začel slabo počutiti na hodniku parlamenta blizu glavne dvorane. Na vprašanje, ali je tam potekal prepir oz. pretep, je Duch povedal le, da informacij o tem nimajo.

Woolfe, ki prav danes praznuje 49. rojstni dan, je v sredo napovedal, da se bo potegoval za vodenje Ukipa. S položaja predsednice stranke, odločne zagovornice brexita, je v torek po zgolj 18 dneh odstopila Diane James.

Na Twitterju je odločitev obrazložila z besedami, da v stranki nima zadostne avtoritete niti polne podpore za uvedbo sprememb, ki so po njeni oceni potrebne in na katerih je utemeljila svojo kampanjo. Odločitvi naj bi poleg tega botrovali osebni razlogi. Dodala je, da bo kot članica stranke ostala evropska poslanka.

Jamesova je sicer vodenje Ukipa prevzela šele potem, ko so Woolfa, ki naj bi ga podpirala tako Farage kot glavni financer stranke Arron Banks, dramatično izločili iz bitke za položaj, ker svoje kandidature ni oddal pravočasno.

Sedaj velja za favorita za novega predsednika Ukipa, poleg njega pa sta kandidaturo napovedala še Raheem Kassam in aktualna podpredsednica stranke Suzanne Evans. Oba sta kolegu po družbenih omrežjih že izrekla najboljše želje. Najboljše želje so mu izrekli tudi nekateri drugi člani Ukipa.

Farage je v sredo sporočil, da se kot začasni vodja vrača na čelo Ukipa, do volitev naslednika Jamesove. Položaj predsednika stranke je Farage zapustil po britanskem referendumu, na katerem so Otočani junija izglasovali izstop iz EU. V stranki naj bi vse od odločitve volivcev za brexit potekali ostri notranji boji.