Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kandidat na italijanskih volitvah lagal o izobrazbi

Deli na:
Kandidat na italijanskih volitvah lagal o izobrazbi

Foto: Arhiv Reporterja

Novinar Oscar Giannino, ki na parlamentarnih volitvah v Italiji kandidira kot vodja manjše stranke, je lagal o svoji izobrazbi. Škandal bi po pisanju medijev lahko koristil nekdanjemu premieru Silviu Berlusconiju, saj so pričakovali, da bo Gianninova stranka glasove odvzemala prav njemu.

Volitve v Italiji bodo to nedeljo oziroma ponedeljek. Zadnje raziskave zmago napovedujejo levi sredini, vendar Berlusconi vseskozi zmanjšuje zaostanek in zadnji škandal bi mu lahko pri tem še pomagal.

Gianninova stranka je bila ustanovljena decembra lani, v Lombardiji, eni od na volitvah ključnih dežel, pa naj bi dobila med enim oziroma dvema odstotkoma glasov.

Potem ko je ponedeljek eden od ustanoviteljev stranke razkril, da Giannino nikoli ni dobil magistrske diplome na poslovni šoli v Chicagu, kot je trdil v svojem življenjepisu, je Giannino izrazil pripravljenost izstopiti iz volilne tekme. Stranka bo o tem odločala danes.

Priznal je tudi, da nima niti diplome iz prava in ekonomije, kot je trdil, temveč je opravil le nekaj izpitov. "Lahko samo rečem, da je bila to huda napaka, za katero se vsem opravičujem," je dejal, po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.