cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Japonci presenečeni: Kaj je Ivanka Trump počela na srečanju z Abejem?

Deli na:
Japonci presenečeni: Kaj je Ivanka Trump počela na srečanju z Abejem?

Foto: Getty Images

Na fotografijah prvega srečanja bodočega ameriškega predsednika Donalda Trumpa in japonskega premierja Shinza Abeja v četrtek zvečer se je znašla tudi Trumpova hčerka Ivanka.

Njena prisotnost je zmotila konzervativno japonsko javnost, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Nenavadno je videti, da se družinski član udeleži prvega srečanja med dvema svetovnima voditeljema, četudi je to neformalno," je povedal profesor Yoshinobu Yamamoto z univerze prefekture Niigata. Njena prisotnost na dogodku pomeni, da bo verjetno igrala pomembno vlogo v njegovi administraciji, je še povedal in hkrati dodal, da je to pač Trumpov način.

Japonski rumeni tisk je že pred dnevi objavil, da bo Trump Ivanko verjetno imenoval na mesto veleposlanice v Tokiu in s tem zamenjal Caroline Kennedy, hčerko umorjenega ameriškega predsednika Johna Kennedyja. Zato so Japonci postali še posebej pozorni na Ivankine aktivnosti.


Kar nekaj komentarjev o Ivanki se je znašlo tudi na Twitterju. "Jasno je videti, da izrablja svojo politično pozicijo za družinsko podjetje," se je glasil eden izmed zapisov. Ni pa bil edini, ki se je obregnil v brisanje mej med politiko in podjetništvom.

Ivanka je sicer že razburila javnost, ko je na televizijskim intervjuju z družino nosila oz. promovirala zlato zapestnico svojega podjetja v vrednosti 10.000 evrov.

Japonski mediji so budno spremljali ameriške volitve in Trumpov vzpon, vendar v svojem poročanju običajno niso pisali o osebah, ki so ga obkrožale, tako tudi ne o Ivanki.

Na srečanju Abeja in Trumpa v četrtek zvečer v Trumpovem tranzicijskem štabu v njegovi stolpnici na 5. aveniji na Manhattnu sta bila poleg Ivanke prisotna še njen mož Jared Kushner in nekdanji general Michael Flynn. Mediji so bili iz srečanja izključeni, fotografije pa je objavila japonska vlada, še piše AFP.