gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Jack Razparač naj bi bil ženska

Deli na:
Jack Razparač naj bi bil ženska

Foto: Arhiv Reporterja

Zloglasni množični morilec "Jack Razparač", ki je konec 19. stoletja umoril najmanj pet londonskih prostitutk, bi lahko bil ženska. Tako v knjigi z naslovom "Jack the Ripper: The Hand of a Women" (Jack Razparač: Ženska roka) trdi avtor John Morris, poročajo britanski mediji.

Identiteta "Jacka Razparača", ki je leta 1888 v desetih tednih ubil pet prostitutk v Londonu, namreč še vedno ni znana. Avtor nove knjige John Morris trdi, da je bila morilka Lizzie Williams, soproga zdravnika kraljeve družine Johna Williamsa, ki je bil med glavnimi osumljenci. Soproga, ki je umrla leta 1912, glede umorov ni bila nikoli zaslišana.

Avtor John Morris ocenjuje, da gre v prid njegovi tezi to, da Lizzie Williams ni mogla roditi. Glede na to, da je trem žrtvam še sedaj neznani morilec odstranil maternico, naj bi po njegovi oceni dokazovalo, da se je hotela maščevati tistim, ki so lahko rodile. Po umorih naj bi doživela živčni zlom.

Njegovo tezo naj bi podpiralo tudi dejstvo, da nobena žrtev ni bila spolno napadena in da so v kaminu zadnje žrtve Mary Jane Kelly našli koščke ženskega ogrinjala, krila in klobuka, ki jih ona ni nosila. Kellyjeva naj bi bila tudi ljubimka njenega soproga Johna Williamsa.