Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Izraelci v Gazi ubijali svoje ljudi

Deli na:
Izraelci v Gazi ubijali svoje ljudi

Izraelsko bombardiranje Gaze - Foto: Profimedia

Med izraelskim bombardiranjem Gaze je bilo ubitih sedem talcev, ki jih je Hamas zajel med napadom na Izrael 7. oktobra, je sporočilo palestinsko islamistično gibanje. Dodalo je, da jih je bilo med izraelskimi operacijami v enklavi doslej ubitih že 70, medtem ko je izraelska stran potrdila smrt enaintridesetih, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Po pregledu in preverjanju v zadnjih tednih smo potrdili mučeniško smrt številnih naših mudžahidov in smrt sedmih sovražnikovih ujetnikov na območju Gaze zaradi sionističnega bombardiranja," je sporočil tiskovni predstavnik oboroženega krila Hamasa, brigad Ezedin al Kasam.

Po njegovih besedah so jih poskušali ohraniti pri življenju, vendar je izraelski predsednik Benjamin Netanjahu "vztrajal, da jih ubije". Dodal je še, da cena za pet ali deset živih talcev ostaja enaka ceni, ki bi jo gibanje sprejelo v zameno za vse ujetnike.

Borci Hamasa so 7. oktobra vdrli na ozemlje Izraela, ubili več kot tisoč ljudi in zajeli 253 talcev. Med novembrskim začasnim premirjem so jih 105 izmenjali za Palestince, zaprte v izraelskih zaporih, še štiri pa so izpustili pred tem. Izraelska stran je doslej potrdila smrt 31 talcev, od katerih so tri pomotoma ubili izraelski vojaki. Ob tem jih je več tudi osvobodila.

Število smrtnih žrtev vojne med Izraelom in Hamasom je v četrtek preseglo 30.000, medtem ko humanitarne organizacije opozarjajo na lakoto v enklavi, zlasti na severu, zaradi katere že umirajo otroci.