favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ivanka Trump bo za očeta Donalda delala brez plačila

Deli na:
Ivanka Trump bo za očeta Donalda delala brez plačila

Foto: Getty Images

Hči ameriškega predsednika ZDA Donalda Trumpa, Ivanka Trump je v sredo potrdila, da bo tudi uradno zaposlena v Beli hiši kot pomočnica svojega očeta.

Kot je pojasnila, bodo zanjo veljala enaka pravila kot za druge zaposlene, le da za svoje delo ne bo prejemala plače, poročajo tuje tiskovne agencije.

Sprva je bilo predvideno, da bo Ivanka Trump uradna očetova svetovalka, a brez uradnega delovnega mesta oz. naziva in plače, a si je premislila, ker so se v javnosti pojavili pomisleki, da to ne bi bilo etično.

Po poročanju časnika New York Times bo Ivankin naziv pomočnica predsednika. Njen soprog Jared Kushner ima uradni naziv višjega svetovalca predsednika ZDA, za svoje delo pa prav tako ni plačan.

"Slišala sem pomisleke nekaterih glede mojega svetovanja predsedniku ob prostovoljnem spoštovanju vseh etičnih pravil, zato bom raje neplačana zaposlena v Beli hiši in bodo zame veljala enaka pravila kot za ostale zaposlene," je povedala 35-letnica. "Ves čas sem tesno in v dobri veri sodelovala s svojimi in svetovalci Bele hiše, da bi rešila vprašanje svoje vloge brez primere," je dodala.

To bo prvi primer, da bo odrasel otrok predsednika ZDA aktivno vključen v delo administracije. Odrasle otroke sta sicer imela nazadnje Ronald Reagan in George Bush starejši, vendar ti niso imeli uradne vloge v Beli hiši. George Bush mlajši je pomagal v času očetove predsedniške kampanje.

Ivanka Trump je od prisege svojega očeta konec januarja pogosto v Beli hiši, kjer ima že svojo pisarno.