Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Italijanska Liga za zaprtje vseh nezakonitih islamskih centrov

Deli na:
Italijanska Liga za zaprtje vseh nezakonitih islamskih centrov

Foto: Profimedia

Italijanska skrajno desna Liga je napovedala, da si bo, če bo po parlamentarnih volitvah 4. marca vstopila v vlado, prizadevala za množično zaprtje muslimanskih verskih objektov.

V Italiji se je razgrela razprava o migracijah in islamu po nedavnem napadu v kraju Macerata, v katerem je bilo ranjenih šest afriških migrantov.

Napad je izvedel neonacistični simpatizer Lige kot maščevanje za krut umor najstnice, ki naj bi ga domnevno storil prekupčevalec z mamili iz Nigerije.

"Z Ligo v vladi bomo zaprli vse nezakonite islamske centre in tiste, ki v celoti ne spoštujejo ključnih načel transparentnosti, zakonitosti, odprtosti in sprejemanja naših vrednot, začenši s spoštovanjem žensk," je v torek zvečer sporočila stranka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prvotno je stranka v sporočilu za javnost pozvala k zaprtju "vseh muslimanskih centrov", a je poziv kasneje nekoliko omilila. Objavili so ga pred četrtkovim obiskom voditelja stranke Mattea Salvinija v mestu Umbertide v Umbriji, kjer gradijo mošejo.

Salvinija je včeraj podprl tudi predstavnik levosredinske Demokratične stranke Giorgio Gori. "Salvini ima prav. Zaprimo vse nezakonite muslimanske ustanove. A pri tem moram prvenstveno spoštovati ustavo in dopustiti gradnjo zakonitih verskih objektov, tudi za muslimane," je včeraj dejal Gori.

Leta 2016 je bilo v Italiji po navedbah italijanskega notranjega ministrstva 1205 muslimanskih verskih objektov ali kulturnih centrov, večinoma na severu države, kjer je dejavna Liga.