pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Indonezijski skrajneži so hoteli z raketami napasti Singapur

Deli na:
Indonezijski skrajneži so hoteli z raketami napasti Singapur

Foto: Getty Images

Indonezijska policija je aretirala šest moških, ki naj bi načrtovali raketni napad na Singapur. Šest moških, starih med 19 in 46 let, so včeraj prijeli na več lokacijah na indonezijskem otoku Batam, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Muslimanski napadalci naj bi načrtovali izstrelitev rakete z Batama, ki leži okoli 30 kilometrov jugovzhodno od Singapurja, na zaliv Marina Bay v Singapurju. O načrtih so bile obveščene tudi singapurske oblasti, ki so okrepile varnost.

"Naše varnostne agencije so od odkritja zarote tesno sodelovale z indonezijskimi oblastmi z namenom nadzora nad aktivnostmi skupine in aretacije vpletenih," so zapisali na singapurskem notranjem ministrstvu.

Marina Bay je srce singapurskega mestnega središča in eden najprivlačnejših delov za turiste. Med njegovimi bolj znanimi znamenitostmi je ikonični hotel Marina Bay Sands s 55 nadstropji in bazenom na strehi. Gre tudi za vsakoletno prizorišče dirke Formule 1.

Aretirane sedaj zaslišujejo. Kako daleč so bili s svojimi načrti in ali bi jih bili dejansko sposobni uresničiti, zaenkrat ni znano, dodaja britanski BBC.

Prav tako oblasti še preverjajo, ali so bili pridržani povezani z vplivnim indonezijskim ekstremistom Bachrunom Naimom. Ta naj bi se boril v Siriji na strani Islamske države.