stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Indijski posiljevalci poskušali žrtev še povoziti

Deli na:
Indijski posiljevalci poskušali žrtev še povoziti

Foto: Reuters

Posiljevalci, ki so minuli mesec posilili mlajšo žensko na avtobusu v New Delhiju, so nesrečno dekle po dejanju poskušali še povoziti, danes poročajo indijski mediji, ki se sklicujejo na navedbe policije. Njen fant, ki so ga napadalci pretepli in vrgli iz avtobusa, jo je še pravočasno potegnil na varno, piše v policijskem poročilu na 1000 straneh.

23-letna študentka medicine, ki je v soboto podlegla poškodbam, je tri napadalce ugriznila, ko se jim je poskušala upreti. Indijski mediji napovedujejo, da bodo rane na napadalcih, drugi forenzični dokazi, kot so kri, sperma in dlake, ter pričanje fanta žrtve sestavljali glavne dokaze proti obtožencem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po napadu, ki je šokiral indijsko javnost, je bilo aretiranih pet moških, proti katerim bo v četrtek uradno vložena obtožnica zaradi umora in posilstva. Odvetniki na okrožnem sodišču v Saketu, kjer se bo v četrtek začel postopek, so danes napovedali, da ne bodo zagovarjali osumljencev.

Član lokalne odvetniške zbornice Sanjay Kumar je pojasnil, da se je 2500 odvetnikov, registriranih na omenjenem sodišču, odločilo, da ne bodo zagovarjali osumljencev, s čimer želijo omogočiti hitro sojenje. To tudi pomeni, da bo morala zagovornike imenovati vlada.

Indijski notranji minister Sushilkumar Shinde je v torek dejal, da osumljencem grozi smrtna kazen, če bodo spoznani za krive, dokazi proti njim pa so po njegovih besedah trdni.



Šesti osumljenec naj bi bil star 17 let, kar pomeni, da bi mu sodili pred sodiščem za mladoletnike, vendar njegovo točno starost zdaj poskušajo določiti s pomočjo testa kosti.

Indijski mediji poročajo, da se bo obtožnica verjetno začela s tem, kako je voznik avtobusa, ki je domnevno sodeloval pri posilstvu, zbral skupino prijateljev, s katerimi so se nato odpravili na vožnjo. Voznik naj bi po dejanju poskušal uničiti dokaze, saj je opral avtobus in sežgal oblačila žrtve.

Nesrečna žrtev je hudim poškodbam podlegla 13 dni po posilstvu. Med drugim so ji morali odstraniti del črevesa, preden so jo prepeljali na zdravljenje v Singapur, pa je doživela še zastoj srca.

Brutalnost posilstva je pretresla indijsko javnost, v prestolnici in drugih mestih pa so izbruhnili protesti, na katerih so zahtevali smrtno kazen za posiljevalce.