Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Se Ivica Todorić skriva v londonski vili srbskega tajkuna Miškovića?

Deli na:
Se Ivica Todorić skriva v londonski vili srbskega tajkuna Miškovića?

Ivica Todorić se skriva v tujini. - Foto: Profimedia

Županijsko državno tožilstvo v Zagrebu je razpisalo tiralico za dolgoletnim šefom koncerna Agrokor Ivico Todorićem, potem ko je županijsko sodišče v sredo zanj odredilo pripor.

Tožilstvo ga kot prvoosumljenega v primeru Agrokor bremeni odtujitve najmanj 130 milijonov evrov iz koncerna. Predvideva se, da je v Londonu. Po poročanju hrvaške televizije RTL naj bi Todorić bival v londonski vili srbskega tajkuna Miroslava Miškovića. Ta ima sam težave z zakonom - zaradi utaje davkov je bil obsojen na pet let zapora.

Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović v pogovoru z novinarji še pred objavo tiralice novinarjem ni želel odgovoriti, ali ima policija informacije o tem, kje je Ivica Todorić.

Povedal je le, da hrvaške inštitucije delajo v skladu s hrvaško in evropsko zakonodajo, ter da je mednarodna in evropska praksa jasna, ko gre za objavo tiralice.


Hrvaška policija je v ponedeljek izvedla več hišnih preiskav ter prijela 12 nekdanjih vodilnih predstavnikov Agrokorja in bivše hrvaške podružnice revizorske hiše Baker Tilly zaradi suma finančnih malverzacij v koncernu. Vendar pa Ivice Todorića in njegovih sinov Anteja in Ivana niso našli na hrvaških naslovih.

Kazenske ovadbe so vložili proti 15 osumljenim, nakar je preiskovalni sodnik v Zagrebu v sredo odločil, da se jih 14 lahko brani s prostosti, 30-dnevni preiskovalni zapor pa je zaradi nevarnosti vplivanja na priče odredil le za Ivico Todorića.

Tožilstvo se je na odločitev sodišča, da 14 osumljenih izpusti na prostost, pritožilo. Odločitev o pritožbi naj bi bila znana prihodnji teden.

Medtem se je v petek starejši Todorićev sin Ante vrnil v Zagreb. Novinarjem je povedal, da je pred preiskovalnim sodnikom zanikal vse obtožbe tožilstva. Bivši podpredsednik uprave Agrokorja ima prijavljeno stalno bivališče v Londonu, na vprašanje, kje sta njegov oče ter mlajši brat Ivan, pa ni želel odgovoriti.