zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hollande uporniškim sindikatom pred EP: Bodite odgovorni, nehajte s stavkami

Deli na:
Hollande uporniškim sindikatom pred EP: Bodite odgovorni, nehajte s stavkami

Foto: Arhiv Reporterja

Francoski predsednik Francois Hollande je včeraj, dan pred začetkom evropskega nogometnega prvenstva in sredi stavkovnega vala v državi pozval sindikate k odgovornosti. Napovedal je tudi, da bo sprejel "vse potrebne ukrepe", da bi zagotovili nemoteno izvedbo Eura 2016, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Pozorno bom spremljal, kaj se bo jutri dogajalo in če bo treba sprejeti kako odločitev, bo ta sprejeta," je dejal Hollande na predvečer otvoritvene tekme med Francijo in Romunijo na pariškem stadionu Stade de France.

Francijo namreč prežema val stavk v državi; moten je železniški promet, v Parizu se zaradi stavke delavcev komunale kopičijo smeti, štiridnevno stavko pa so za soboto napovedali tudi piloti.

Hollande je napovedal, da bo država poskrbela za sprejem in transport vseh nogometnih navdušencev. Vse sindikate je zato pozval k odgovornosti. Opozoril je še, da gre tudi za ugled Francije in njene prestolnice Pariza.

Tudi minister za šport Patrick Kanner je stavke označil za taktiko sindikalne gverile. "Kvarijo zabavo in ker kvarijo zabavo, kvarijo ugled Francije," je dejal za radio France Inter.

Sindikate je h koncu stavk pozvala tudi ministrica za okolje Segolene Royal. Tudi ona jim je očitala, da škodijo ugledu Francije.