pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hekerji so vdrli v strežnik kongresnih demokratov

Deli na:
Hekerji so vdrli v strežnik kongresnih demokratov

Foto: Arhiv Reporterja

Računalniški vlomilci so vdrli tudi v strežnik kongresnih demokratov oziroma odbora, ki skrbi za politične kampanje demokratskih članov kongresa. Ameriški mediji še ne poročajo, kaj vse naj bi ukradli, vendar naj bi bil vdor podoben tistemu v strežnik vodstva demokratske stranke, katerega posledice so končale na WikiLeaksu.

Ameriški obveščevalci in predstavniki vlade na čelu s predsednikom Barackom Obamo pravijo, da so v strežnik nacionalnega odbora demokratske stranke (DNC) vdrli ruski hekerji. Informacije so potem končale na WikiLeaksu tik pred začetkom nacionalne konvencije demokratske stranke v Philadelphii.

Posledično pa je odstopila predsednica DNC Debbie Wasserman Schultz, saj je približno 19.000 objavljenih kosov elektronske pošte črno na belem razkrilo, da je v tekmi za predsedniško nominaciji vodstvo stranke bolj na strani Hillary Clinton kot na strani senatorja iz Vermonta Bernarda Sandersa. Razkritje je razburilo le najbolj zagrete Sandersove privržence, stranka pa se je po žrtvovanju Wasserman Schultzeve večinoma strnila okrog Clintonove.

Ni še jasno, kdaj točno je prišlo do vdora v strežnik kongresnih demokratov, vendar je novica spet nerodna za republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, ki je po objavil WikiLeaksa pozval ruske hekerje, naj poiščejo še izbrisano elektronsko pošto Clintonove iz časa vodenja State Departmenta. Trump je naslednji dan izjavil, da se je le šalil, ampak škoda je že bila narejena, saj so se nanj vsule obtožb o izdaji ameriških interesov.