franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hekerji ohromili Twitter, Amazon, Spotify ...

Deli na:
Hekerji ohromili Twitter, Amazon, Spotify ...

Foto: Arhiv Reporterja

Družbeno omrežje Twitter, aplikacija za poslušanje glasbe Spotify, spletna trgovina Amazon in številne druge spletne strani včeraj nekaj časa niso delovale, ker so hekerji napadli ameriškega ponudnika internetnih storitev Dyn, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot so sporočili iz podjetja, so bili včeraj okoli 13. ure po srednjeevropskem času tarča napada onemogočanja oz. napada DDoS, ki uporabnikom onemogoči uporabo informacijskega sistema. Sistem so ponovno vzpostavili v približno dveh urah.

Zaradi hekerskega napada več milijonov uporabnikov ni moglo dostopati do spletnih podjetij, kot sta Netflix in Reddit, spletna tržnica Etsy, pa tudi do spletnih strani medijev, kot so ameriška televizija CNN, britanski časnik The Guardian, revija People. Začasen mrk sta doživela tudi storitev za varno plačevanje in sprejem plačil po spletu PayPal in portal za najem stanovanj Airbnb.

Po poročanju britanskega BBC gre za spremembo taktike v hekerskih napadih. Tarča napada Ddos so bile namreč doslej običajno posamezne spletne strani, medtem ko Dyn deluje kot storitev spletnega imenika, kar uporabljajo številna podjetja za to, da so njihove domene vedno dosegljive na dejanskem naslovu, če se ta spreminja.