urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

Gasper_Grom Svet24.si

Grom jih bo odvajal od nezdravih razvad

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Svet

Groza v srcu New Yorka: avto kosil med pešci, umrla je ena ženska

Deli na:
Groza v srcu New Yorka: avto kosil med pešci, umrla je ena ženska

Foto: Reuters

Na newyorškem Times Squareu je avto zapeljal v množico pešcev, pri čemer je bila ubita ženska, 23 ljudi pa je poškodovanih.

Newyorški župan Bill de Blasio je po današnjem incidentu na Times Squareu na Manhattnu, v katerem je avtomobil zapeljal v množico ljudi, zagotovil, da ni šlo za teroristični napad. Povedal je še, da je v nesreči umrla neka ženska, poškodovanih pa je bilo 23 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Iz policije New Yorka so sporočili, da je incident zagrešil 26-letni Richard Rojas iz Bronxa. doslej so ga že večkrat prijeli, tudi zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zdaj so ga odpeljali na testiranje, ali je bil pod vplivom nedovoljenih substanc tudi tokrat.

De Blasio je povedal tudi, da je bivši pripadnik ameriške mornarice. Čeprav za zdaj menijo, da ni šlo za teroristično dejanje, pa so na območju tudi policijske enote, ki se ukvarjajo z bojem proti terorizmu, je še povedal.

Policija je tudi sicer na območje, ki ga je zaprla, napotila dodatne enote, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Menijo pa, da gre za "osamljen incident".

Po navedbah prič je avtomobil sicer vozil po nasprotnem pasu, nato pa zapeljal na pločnik v več ljudi. Obstal je na stebričkih z desno stranjo v zraku in precej obtolčenim sprednjim delom. Rjava limuzina je nato še zagorela.

Times Square je ena največjih turističnih znamenitosti na Manhattnu, kjer je vseskozi zelo veliko ljudi. Dnevno to območje prečka več kot 300.000 ljudi, navaja dpa.

Evropo je sicer v zadnjih mesecih pretreslo več terorističnih napadov, ko so napadalci z vozili namerno zapeljali v množico in povozili več ljudi. Zadnji tovrstni napad je bil v Londonu sredi marca letos, lani pa sta napada s tovornjakom pretresla tudi Berlin in Nico.