Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Tako si arabska mafija v Berlinu polni žepe z denarjem za azilante

Deli na:
Tako si arabska mafija v Berlinu polni žepe z denarjem za azilante

Foto: Profimedia

V Berlinu arabski mafijski klani sijajno služijo z goljufanjem nemškega socialnega sistema in si polnijo žepe z denarjem za prosilce za azil.

Nemški zavod za zaposlovanje plačuje po 25 evrov na azilanta na noč, a begunci pogosto sploh ne živijo v subvencioniranih stanovanjih, piše Bild. Že lani so mediji izpostavili problem arabskih klanov v Nemčiji, ki rekrutirajo prosilce za azil. Zdaj na njihov račun tudi izdatno služijo.

Uradno so nastanitve za begunce v Berlinu kar desetkratno prezasedene,  a devet od desetih registriranih najemnikov ne živi več na prijavljenih naslovih. Vseeno jih je kar polovica prejemala subvencije za najemnino. Ker se dejansko stanje ne preverja, je to lepa priložnost za zaslužek za stanodajalce, ki so pogosto arabskega rodu.

V berlinskem okrožju Neukölln so ustanovili posebno ekipo, ki naj bi na terenu iskala problematične naslove. Župan berlinskega Spandaua Helmur Kleebank (SPD) priznava, da trenutno nihče nima pregleda nad dejanskim stanjem.

Hosteli poganjajo kot gobe po dežju, je stanje opisala županja Neuköllna Franziska Giffey (SPD). Kriminalne združbe so pokupile ali najele poslovne prostore in jih spremenile v hostele.