Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Gadafija končno pokopali

Deli na:
Gadafija končno pokopali

Eden glavnih razlogov za napad na Gadafija je bil dolg pet od sedmih največjih naftnih korporaciji Libiji. Skupaj so dolgovale kar 142 milijard dolarjev. - Foto: Reuters

Nekdanjega libijskega voditelja Moamerja Gadafija, ki je umrl v četrtek po zavzetju njegovega rojstnega mesta Sirta, so pokopali davi ob sončnem vzhodu, poroča televizija Al Džazira, ki se sklicuje na libijski prehodni nacionalni svet, povzemata pa jo italijanska in nemška tiskovna agencija Ansa in dpa. Kraj pogreba ostaja neznan.

Gadafija so pokopali s sinom Mutasimom in še enim visokim predstavnikom nekdanjega režima. Pogreba se je udeležilo nekaj sorodnikov in uradnih predstavnikov.

Kot so povedali predstavniki prehodnega sveta, kraja pogreba ne bodo objavili, da ne bi postal tarča vandalov, poroča ameriška tiskovna agencija AP.
 
Gadafijevo truplo je bilo do minule noči spravljeno v hladilnici trgovskega centra v Misrati, ogledali pa so si ga številni prebivalci mesta.
 
Okoliščine smrti nekdanjega diktatorja so sicer še naprej nejasne. Znano je, da je bil ranjen med poskusom pobega iz Sirte, domnevno pa naj bi ga uporniki, ki so ga zajeli, mučili in verjetno tudi ustrelili.
 
Vodja libijskega nacionalnega sveta Mustafa Abdel Džalil je sicer v ponedeljek napovedal, da bodo sprožili preiskavo o okoliščinah Gadafijeve smrti.