sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Fundacija Clintonove dobila milijone iz držav, ki podpirajo džihad IS

Deli na:
Fundacija Clintonove dobila milijone iz držav, ki podpirajo džihad IS

Hillary Clinton (foto: Getty Images) - Foto: Getty Images

V času, ko je bila Hillary Clinton državna sekretarka ZDA, je dobrodelna fundacija, ki sta jo ustanovila z možem Billom, prejela milijon dolarjev iz Katarja.

Donacije Clintonova ni prijavila zunanjemu ministrstvu, čeprav je obljubila, da ga bo obveščala o darovih in podpori tujih vlad.

Ob nastopu položaja državne sekretarke se je Hillary zavezala, da bo prijavila vse nove donatorje in povečane donacije starih donatorjev. Katarskega darila ni prijavila in fundacija Clintonovih trdi, da ni šlo za znatno povečanje katarskega prispevka.


Katarski uradniki so denar darovali leta 2011 ob 65. rojstnem dnevu bivšega predsednika Billa Clintona, naslednje leto pa so se hoteli še osebno sestati z Billom in mu predati milijonski ček. Darilo je razkrila oktobrska objava elektronske pošte Johna Podeste, vodje Hillaryjine predsedniške kampanje - pošto je objavila organizacija WikiLeaks.

Ustanovitelj WikiLeaks Julian Assange je zakonca Clinton obtožuje prejemanja denarja od vplivnih ljudi iz Savdske Arabije in Katarja - istih vplivnežev, ki podpirajo zloglasno Islamsko državo. Hillary se je že pred leti zavedala, da so podporniki njene fundacije tudi podporniki islamskega terorizma, pravi Assange. Avgusta 2014 je Clintonova poslala elektronsko sporočilo Podesti, ki je tedaj delal v administraciji predsednika Baracka Obame, in ga prosila, naj pritisne na Katar in Savdsko Arabijo zaradi njune podpore Islamski državi.

Savdska Arabije je od ustanovitve fundacije leta 1997 darovala med 10 in 25 milijonov dolarjev. Hillary Clinton je vztrajno zanika, da bi snubila bogate donatorje in donacije uporabila za svojo predsedniško kampanjo.