Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Francoska policija pridržala sorodnike napadalca z Elizejskih poljan

Deli na:
Francoska policija pridržala sorodnike napadalca z Elizejskih poljan

Foto: Profimedia

Nekdanjo soprogo, brata in svakinjo napadalca so pridržali po zaslišanju na njihovem domu na obrobju Pariza, zvečer pa še napadalčevega očeta.

Francoska policija je pridržala štiri svojce moškega, ki se je v ponedeljek na Elizejskih poljanah v Parizu z avtomobilom, polnim orožja in s plinsko jeklenko zaletel v policijski kombi. Kot so danes potrdili francoski pravosodni viri, so v ponedeljek pozno zvečer pridržali nekdanjo soprogo, brata, svakinjo in očeta napadalca Adama Dzazirija.

Nekdanjo soprogo, brata in svakinjo napadalca so pridržali po zaslišanju na njihovem domu na obrobju Pariza. Zvečer so pridržali še napadalčevega očeta, so viri še povedali za francosko tiskovno agencijo AFP.

Adam Dzaziri je bil v napadu ubit, drugih žrtev ni bilo. Odgovornosti za napad za zdaj ni prevzel nihče.


Po navedbah virov blizu preiskavi napada je bil Dzaziri od leta 2015 na seznamu francoskih varnostnih sil zaradi povezav s skrajnim islamskim gibanjem. Njegov oče je za AFP povedal, da je njegov sin imel registrirano orožje, saj je bil strelec. Da je 31-letnik imel dovoljenje za strelno orožje, so potrdili tudi viri.

Policija je orožje našla tudi na njegovem domu. Imel je najmanj devet kosov orožja, od tega dve pištoli in kalašnikovko.

Francoski premier Edouard Philippe je v odgovoru na vse glasnejše očitke, kako je Dzaziri lahko posedoval orožje, če je bil na seznamu potencialno nevarnih ljudi, dejal, da je prvo dovoljenje za orožje dobil pred uvrstitvijo na seznam. "S tem ne more biti zadovoljen niče, še najmanj jaz," je dodal.

Ponedeljkov napad je najnovejši v vrsti napadov na varnostne sile v Franciji. Aprila je 39-letnik na Elizejskih poljanah napadel policiste in pri tem enega ubil. Začetek meseca pa je radikalizirani 40-letnik pred katedralo Notre Dame s kladivom napadel policiste.