Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Fox News: FBI menda pripravlja obtožnico v preiskavi fundacije Clinton

Deli na:
Fox News: FBI menda pripravlja obtožnico v preiskavi fundacije Clinton

Hillary in Bill Clinton (foto: Getty Images) - Foto: Getty Images

FBI preiskuje sume sume prodajanja političnih uslug velikim donatorjem dobrodelni fundaciji zakoncev Clinton, je poročala televizija Fox News.

Zvezni preiskovalni urad FBI že vsaj leto dni preiskuje fundacijo zakoncev Clinton, je poročala ameriška televizija Fox News. FBI preiskuje sume prodajanja političnih uslug velikim donatorjem dobrodelni organizaciji nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona in nekdanje prve dame, zdaj pa aktualne demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton, naj bi anonimni viri v FBI razkrili Fox News.

V preiskavi fundacije Clintonov obstaja možnost, da bo nekdo obtožen zaradi prodajanja političnih uslug bogatim donatorjem dobrodelni fundaciji zakoncev Clinton, naj bi vir še povedal televiziji. WikiLeaks je prav prejšnji teden objavil elektronsko pošto sodelavcev fundacije, v kateri je govora o organizaciji sestanka med Billom Clintonom in ukrajinskim milijarderjem Viktorjem Pinčukom, ki naj bi iskal podporo za organizacijo mednarodne politične fronte zoper ruskega predsednika Vladimirja Putina. Pinčuk je fundaciji daroval med 10 in 25 milijonov dolarjev in že avgusta je New York Times poročal o potencialno sporni povezavi Clintonove z Ukrajincem, ki je na različne načine je navezoval stike z z njo že v času, ko je bila še državna sekretarka.



Za nameček naj bi na prenosnem računalniku razvpitega bivšega kongresnika Anthonyja Weinerja našli elektronska sporočila, ki naj bi prišla s strežnika zakoncev Clinton, še poroča televizija, potencialno pa naj bi šlo za sporočila zaupne narave iz časov, ko je bila Hillary Clinton državna sekretarka. Njihovo odkritje na računalniku s spolnimi škandali kompromitiranega moža Hume Abedin, tesne sodelavke Clintone, naj bi bila slaba novica za predsedniško kandidatko, meni Fox News.

FBI naj bi tudi odkril, da je v zasebni poštni strežnik, ki ga je kot državna sekretarka uporabljala Clintonova, vdrlo vsaj pet tujih obveščevalnih agencij, poroča Fox News, ki se tudi tu sklicuje na vire v uradu.