nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Finski premier v svojo podeželsko hišo ne bo nastanil beguncev

Deli na:
Finski premier v svojo podeželsko hišo ne bo nastanil beguncev

Foto: Getty Images

Finski premier Juha Sipila zaradi varnostnih razlogov v svojo podeželsko hišo zaenkrat ne bo nastanil prosilcev za azil, kot je napovedal septembra. Vodja varnostnega kabineta je finskim medijem pojasnil, da je zaradi te ponudbe Sipilova podeželska hiša postala preveč znana v javnosti, da bi lahko v njej živela kaka begunska družina.

Premier je septembra lani, ko je prosilcem za azil ponudil svojo podeželsko hišo, dejal, da bi se vsi morali pogledati v ogledalo in se vprašati, kako lahko pomagajo, poroča britanski BBC.

A medtem so se zaradi prihoda velikega števila beguncev v državi v zadnjih mesecih okrepila stališča proti priseljencem.

Časnik Iltalehti je tako poročal, da obstajajo skrbi, da bi ob prihodu beguncev v premierjevo podeželsko hišo tam pripravili proteste nasprotniki priseljevanja.

Premierjeva podeželska hiša stoji več kot 500 kilometrov severno od prestolnice Helsinki v kraju Kempele na območju Oulu. Premier je lani povedal, da je ne uporablja veliko in da bi lahko bila za prosilce za azil na voljo konec leta 2015.

Na Finskem je lani za azil zaprosilo 32.000 ljudi, kar je dvakrat več od pričakovanj. Finska vlada je že predvidela, da bo od tega 20.000 prošenj neuspešnih in da bodo te prosilce nato izgnali iz države.