Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Faila Pašić Bišić pri diktatorju Erdoganu, ki Evropi grozi z migranti

Deli na:
Faila Pašić Bišić pri diktatorju Erdoganu, ki Evropi grozi z migranti

Medtem ko turški diktator Recep Tayyip Erdogan grozi Evropejcem z muslimanskimi migranti, mu Faila Pašić Bišić daje podporo.

»Prva« muslimanka v Sloveniji Faila Pašić Bišić se je na svojem javnem facebook profilu pohvalila, da se je v Carigradu udeležila drugega mednarodnega kongresa žensk in da jih je sprejel tudi turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. Človek, ki je po državnem udaru, ki ga je najbrž organiziral sam, grobo obračunal z drugače mislečimi in ki Turčijo iz sekularne vodi v skrajno muslimansko državo, je zadnje tedne znan po tem, da ves čas grozi Evropejcem, da bo v EU spustil milijonsko množico muslimanskih beguncev.

O srečanju v Carigradu tuji mediji skoraj ne poročajo, kongres pa je zelo versko obarvan. O tem priča tudi uvodni govor Erdogana, kjer je ob vzklikih Alahu ženske opozoril, da govori kot musliman. Turčija je sicer članica Organizacije islamskega sodelovanja (OIC), ki priznava vzporedno deklaracijo o človekovih pravicah. Islamska deklaracija je podrejena šariji, kar pomeni, da merilo ni človekovo dostojanstvo, ampak šeriat, se pravi verski predpisi islama. »Temeljne pravice in univerzalne svoboščine v islamu so del islamske vere,« je zapisano. Vsa dejanja, ki se nanašajo na vero, politiko, družbo, družinsko ali zasebno življenje se torej presojajo (in kaznujejo) po božji postavi, ki temelji na Koranu in izročilu preroka Mohameda.