Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Europol z razglednicami nagovarja najbolj iskane kriminalce: Pogrešamo vas

Deli na:
Europol z razglednicami nagovarja najbolj iskane kriminalce: Pogrešamo vas

Foto: Europol

Evropski policijski urad Europol je, da bi prijel 21 najbolj iskanih kriminalcev v Evropi, na svoji spletni strani objavil razglednice, v katerih jim domače policije sporočajo, da si želijo, da bi bili doma.

Med njimi je tudi razglednica slovenske policije, namenjena Danijelu Borojeviću zaradi oboroženega ropa banke v Celju leta 2002.

Na razglednici s podobo ljubljanskega Tromostovja piše "Dragi Danijel, poskušali smo vzpostaviti stik s teboj, a se nam nisi nikoli oglasil. Zate imamo nekaj posebnega...".


V sporočilu za javnost z naslovom Dragi najbolj iskani evropski kriminalci na begu - policija vas to poletje želi doma, je Europol danes pozval ljudi k pomoči pri iskanju 21 najbolj iskanih kriminalcev v Evropi. Prosijo jih, naj razglednice, namenjene kriminalcem, ki so objavljene na spletni strani www.eumostwanted.eu/summercampaign, pošiljajo drugim in na ta način pomagajo pri njihovem iskanju.


Kot poudarjajo, kriminalci ne počivajo niti poleti, dopustniške destinacije pa so znane kot priljubljena skrivališča kriminalcev na begu. Izpostavljajo tudi, da se iskani verjetno ne skrivajo v državi, v kateri so storili zločin.

Europol še izpostavlja, da večkrat, ko si bodo ljudje delili razglednice, več možnosti je, da ubežnike najdejo in spravijo za zapahe.

Nekatere razglednice so še posebej duhovite. Tako finska policija na razglednici z likom božička, ki drži v roki napis Vrni se, išče ponarejevalca in goljufa Jarkka Nurminena, ki je nezakonito pridobil okoli 100.000 evrov. Sporoča mu, da vedo, da je mojster ponaredb, da pa obstaja samo en božiček, ki si želi, da se vrne na Finsko. Češka policija skuša svojega kriminalca ujeti s povabilom na mrzlo pivo, švedska policija pa svojemu s štirimi sličicami daje navodila, kako se lahko preda oblastem.