Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Dva papeža: Benedikt se je vrnil v Vatikan

Deli na:
Dva papeža: Benedikt se je vrnil v Vatikan

Foto: Reuters

Upokojeni papež Benedikt XVI. se je danes, po dveh mesecih v papeški poletni rezidenci v Castel Gandolfu, vrnil v Vatikan. Tam ga je v samostanu, v katerem bo odslej živel, sprejel njegov naslednik, papež Frančišek.

Ob pristanku s helikopterjem sta mu na pristajalni ploščadi dobrodošlico najprej izrekla vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone in vodja kardinalskega zbora Angelo Sodano. V samostanu Matere Cerkve (Mater Ecclesiae) ga je nato pričakal tudi Frančišek, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Njuno današnje srečanje je drugo po začetku Frančiškovega pontifikata. Novi papež je namreč svojega predhodnika že 23. marca obiskal v Castel Gandolfu.

86-letni Benedikt XVI. se je po svojem odstopu konec februarja umaknil v papeško poletno rezidenco v Castel Gandolfu v bližini Rima. Po njegovi vrnitvi bosta prvič v zgodovini v Vatikanu živela aktualni in nekdanji papež.

Samostanu Matere Cerkve se nahaja le nekaj sto metrov od rezidence papeža Frančiška. V samostanu bo nekdanji papež živel s svojim zasebnim tajnikom, škofom Georgom Gänsweinom, in štirimi redovnicami, ki bodo vodile gospodinjstvo.

Samostan, ki velja za oazo miru v srcu Vatikana, so v njegovo rezidenco začeli preurejati po odstopu konec februarja. V samostanu so pripravili tudi sobo za goste za Ratzingerjevega brata Georga.

"Benedikt je vesel, da se je vrnil," je za medije povedal predstavnik Vatikana Federico Lombardi. Kot je dodal, pa je odvisno od njega, kako si bo v Vatikanu uredil življenje.

Papež Frančišek medtem zaenkrat še vedno živi v domu Svete Marte, datuma selitve v apostolsko palačo po Lombardijevih besedah še ni določen.