Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Drama s talci v Parizu

Deli na:
Drama s talci v Parizu

Foto: Reuters

V Franciji se je včeraj srečno razpletla drama s talci. Napadalec je zgodaj zjutraj vdrl v šolo v predmestju Pariza, v kateri so bili takrat dva otroka in pet odraslih. Vsi razen očeta enega od otrok so uspeli poslopje hitro zapustiti. Kasneje je napadalec, 31-letnik afriškega porekla, oborožen le z lažnim orožjem, izpustil tudi edinega talca.

Drama se je začela okoli 7. ure zjutraj, ko je moški vstopil v šolo v predmestju Vitry-sur-Seine, kjer v času počitnic organizirajo varstvo za otroke. Po prvih informacijah naj bi mu uspelo zajeti več otrok in staršev, a je neimenovani pravosodni vir to kasneje zanikal. Vsi razen enega so namreč šolo zapustili takoj po prihodu napadalca.

Očeta enega od otrok je 31-letnik nato zadrževal več ur. Medtem so potekala pogajanja s posebno enoto policije RAID. Policistom je uspelo osvoboditi talca, ki je bil nepoškodovan, kmalu zatem pa so tudi prepričali ugrabitelja, da je prišel iz šole, nakar so ga aretirali. Napadalec pri tem ni bil poškodovan, je povedal omenjeni vir.

Napadalec naj bi sicer živel v bližini šole. Oborožen naj bi bil le s "prepričljivo imitacijo avtomatske pištole". V pogajanjih s policijo je dajal "nepovezane izjave" in je dejal, da si želi umreti. Talcu v nobenem trenutku ni zares grozil. Ko je prišel iz šole, je skušal pobegniti, a neuspešno, navedbe vira povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Tudi vodja enote RAID Amaury de Hauteclocque je dejal, da je imel napadalec očitno "resne psihološke težave in močna samomorilska nagnjenja".

Zaradi dogajanja na šoli so iz sosednjih zgradb evakuirali kakih sto ljudi, še poroča AFP.

O drami s talci so pred dnevi že poročali iz Toulousea, kjer je nek moški v banki zajel štiri ljudi, po posredovanju policije pa se je dogodek srečno razpletel.