Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Donald Trump naj bi lani zaslužil najmanj 557 milijonov dolarjev

Deli na:
Donald Trump naj bi lani zaslužil najmanj 557 milijonov dolarjev

Foto: Getty Images

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je ameriški volilni komisiji (FEC) prijavil 557 milijonov dolarjev dohodka v lanskem letu. Njegova najverjetnejša demokratska protikandidatka Hillary Clinton je zaslužila nekaj manj kot sedem milijonov dolarjev, večinoma s prodajo knjige in govori.

Vloga Clintonove pri FEC ima 11 strani, Trumpova pa kar 104 strani in navaja več kot 550 organizacij ali podjetij, kjer je direktor, predsednik ali član. Prijavil je tudi soprogin dohodek od prodaje kozmetike in oblačil, ki je bil nižji od 50.000 dolarjev.

Trump med drugim služi s prodajo, oddajanjem v najem, knjigami, delnicami in celo pokojninami. Pokojnino v višini 170.000 dolarjev je dobil lani od igralskega ceha zaradi svojih številnih televizijskih nastopov v v oddajah, nadaljevankah in filmih.

Kar 3,7 milijona dolarjev je zaslužil s svojim letalom, čeprav gre za potegavščino v Trumpovem slogu, saj je denar za to plačala njegova predsedniška kampanja, ki si jo je lani financiral večinoma sam.

Restavracije so mu navrgle okoli štiri milijone dolarjev, 50 milijonov dolarje pa je dobil s prodajo licence za miss Universe, ko se je sprl s televizijo NBC zaradi svojih rasističnih izjav o mehiških priseljencih. Trump milijone služi tudi s prodajo svojih knjig in iz drugih virov.