bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Donald Trump je "novi šerif v mestu", s tvitanjem pa ne bo prenehal

Deli na:
Donald Trump je "novi šerif v mestu", s tvitanjem pa ne bo prenehal

Foto: Getty Images

Novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump namerava po prevzemu položaja narediti "mnoge velike stvari", ne namerava pa prenehati s tvitanjem.

Da bo Trump tudi kot predsednik aktiven na Twitterju je sporočil njegov tiskovni predstavnik Sean Spicer.

Na vprašanje ABC News, katere velike dosežke je moč pričakovati od Trumpa po tistem, ko bo 20. januarja prevzel položaj, je Spicer odgovoril: "To ne bo samo ena velika stvar. Veliko jih bo," poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je dodal, bo takoj podpisal vrsto izvršilnih ukazov, s katerimi bo "preklical veliko predpisov in dejanj, ki jih je sprejela sedanja administracija v osmih letih, ki so ovirala tako gospodarsko rast kot oblikovanje delovnih mest".

Potrdil je, da bo uvedel petletno prepoved za visoke uradnike, ki bodo odšli iz vlade, da bi delali kot lobisti, dosmrtno prepoved pa za vse, ki "želijo služiti tujim vladam".

Ko ga je novinar ABC Jonathan Karl vprašal, ali bo nadaljeval z izjemno nenavadnim in zelo spornim pristopom, da sporoča pomembne politične odločitve prek Twitterja, pa je Spicer odgovoril s "seveda, zakaj pa ne".

Meni, da sredinske medije skrbi, ker ima več kot 45 milijonov sledilcev na družbenih omrežjih, s katerimi lahko neposredno komunicira. "Običajnih praks ni več. V mestu je nov šerif," je dodal.

Na vprašanje, ali bo razveljavil tudi odločitev predsednika Baracka Obame o izgonu 35 ruskih diplomatov zaradi ruskega vdora v računalnike demokratov med predsedniškimi volitvami, pa je odgovoril, da se bo Trump odločil po seznanitvi z zadevo z obveščevalci.