Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

»Domačini se morajo integrirati z migranti in ne obratno!«

Deli na:
»Domačini se morajo integrirati z migranti in ne obratno!«

Foto: YOUTUBE/PrintScreen

Švedska humanitarna organizacija Pomoč človeku (IM) je medijski kampanji prepričuje Švede, da se morajo oni integrirati z migranti in ne obratno – IM prejema denar države – »Švedi morajo opustiti svojo staro kulturo.«

»Ni poti nazaj. Švedska ne bo nikoli več taka, kot je bila,« je med drugim rečeno v veliki medijski kampanji dobrodelne organizacije IM, ki jo moralno in denarno podpira švedska vlada. IM je namreč začela s prepričevanjem Švedov, naj se odpovedo svoji »stari« kulturi in tradiciji, naj se oni integrirajo z migranti ter sprejmejo tuj jezik in kulturo, poroča portal Breitbart.

Čas je za nove Švede, ki zahtevajo svoj prostor, pravijo v kampanji z naslovom »Nova dežela«. Po njihovo integracija ne pomeni, da bi morali migranti sprejeti švedski jezik, švedsko tradicijo in švedsko kulturo, ampak da tudi domačini sprejmejo jezik, kulturo in tradicijo prišlekov, da bo tako zraslo nekaj novega, nekaj velikega, da bo zraslo nekaj novega, da bo zrasla nova Švedska. Tako bo nova država oblikovala novo prihodnost. Ravno zato mora ta skandinavska država sprejeti še več tujcev.

Na IM se je vsul plaz kritik, zato so zanikali, da bi s kampanjo Švede prepričevali, naj se odpovedo svoji stari kulturi in tradiciji. Pravijo, da so želeli, da z mešanjem kultur, tradicije in jezikov zgradijo novo Švedsko.