Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Črnci vsak dan koljejo belce v Južni Afriki: To je beli genocid!

Deli na:
Črnci vsak dan koljejo belce v Južni Afriki: To je beli genocid!

»Genoeg is genoeg.« To je sporočilo zadnjega protesta belih kmetov v Južni Afriki, ki jih črnci vsak dan dobesedno koljejo.

Sue Howarth (64), nekdanja farmacevtska izvršna direktorica, in njen mož Robert Lynn (66) sta živela na kmetiji blizu Dullstrooma, mesta 250 kilometrov vzhodno od Pretorie. V začetku leta je par napadla skupina črncev. Zvezali so ju, več ur mučili tako, da so ju žgali s plinskim gorilnikom. Najbolj starejšo žensko, kateri so žgali intimne dele telesa. Howarthova je imela prsi povsem zoglenele.

Ko se je začelo daniti, so jima v usta zatlačili plastične vrečke, odvrgli v bližnji jarek in ustrelili. Po čudežu je Robert preživel, nekako mu je uspelo ustaviti prihajajoč avto, njegova žena, ki je bila dvakrat ustreljena v glavo, je ob prihodu v bolnišnico še dihala. Umrla je dva dni pozneje, je poročal Redice TV.

To je le eden okrutnih zločinov črncev nad belci. Umori se dogajajo vsak dan. Transvaal Agricultural Union (TAU) ocenjuje, da je bilo samo lani 345 napadov na bele kmete, ubili so jih 70. Policija je sporočila, da je bilo v zadnjih dvajsetih letih umorjeno 1.187 kmetov, 490 družinskih članov, 147 kmetijskih uslužbencev in 24 naključnih obiskovalcev kmetij. Vsi so bili belci. Neuradna številka je mnogo višja. Kmetje ocenjujejo, da so ubili med 3.000 in 4.000 ljudi.

Politično korektni BBC, ki je poročal o protestu belih kmetov, je zapisal, da gre v teh primerih za povsem običajne oborožene rope kmetij. Kmetje odgovarjajo, če bi bilo to res, potem kmetov in njihovih družin, ne bi ne mučili, ne umorili, ampak »samo« oropali. Tako pa črnci belce po kmetijah na severovzhodu Južne Afrike dobesedno koljejo. Liso Wessels (21) sta dva črnca pred dnevi 21-krat zabodla z lovskim nožem, Waffie Podgieter (84) je bila večkrat ustreljena, Elizabeth Kotze (73) je bila zaklana, Arend Corbett so ustrelili v glavo. To je samo nekaj zadnjih zločinov, ki so jih nad belci zagrešili črnci.

Policija napadalcev običajno ne najde, javnosti niti ne sporoči njihovega etničnega ozadja, čeprav jim priče pogosto sporočijo vso podrobnosti napada. Če pa se kmetje branijo pred napadi in celo ubijejo napadalca. Se lahko zaradi uboja znajdejo na sodišču. Kot se je denimo šest kmetov, ki so priskočili na pomoč 73-letnemu kmetu Loediu van der Westhuizenu, ki sta ga napadla Samuel Tjixa in Simon Jubebo.

Nedavni protest belih kmetov, ob katerem so zaprli cesto, so spremljali tudi črnski protestniki. Na transparentnih, ki so jih nosili, so bili prav grozljivi napisi. Kot denimo: »Jaz sem delavec na kmetiji. Ubijte bele kmete in zagotovite prihodnost moji družini!«

Belci pravijo, da se nad njimi izvaja beli genocid.