nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Članstvo Turčije v Natu kljub čistkam ni ogroženo

Deli na:
Članstvo Turčije v Natu kljub čistkam ni ogroženo

Foto: Arhiv Reporterja

Na sedežu Nata v Bruslju so včeraj poudarili, da članstvo Turčije v zavezništvu po spodletelem julijskem državnem udaru ni pod vprašajem. S tem so se odzvali na "medijska ugibanja" in poudarili, da še naprej podpirajo Ankaro.

"Nato računa na nadaljnji prispevek Turčije in Turčija lahko računa na solidarnost in podporo Nata," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedala tiskovna predstavnica Nata Oana Lungescu.

Takšno sporočilo je zavezništvo posredovalo dan po obisku turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana pri ruskem kolegu Vladimirju Putinu, zaradi katerega so se pojavila ugibanja, da bi lahko bile tesne vezi Ankare z Zahodom odslej pod vprašajem.

Slednje je v Ankari zanikal tudi vodja turške diplomacije Mevlüt Cavusoglu. Vztrajal je, da obisk v Rusiji nima širše agende, je pa posvaril, da bi lahko bile posledice, če še odnosi Turčije z Evropo ne bodo izboljšali.

Ponovil je tudi Erdoganovo stališče, da je EU dala spodbudo pučistom. "Če bo Zahod nekega dne izgubil Turčijo - ne glede na naše odnose z Rusijo ali Kitajsko - bo to njegova krivda," je dejal vodja turške diplomacije.

V Evropski komisiji so se medtem pozitivno odzvali na torkovo srečanje Erdogana in Putina. "Iz evropske perspektive bi poudarila, da je pomembno, da prispeva k stabilnosti širše regije in tudi k mirni rešitvi sirske krize," je v zvezi s srečanjem v Sankt Peterburgu povedala predstavnica komisije v Bruslju, povzema avstrijska tiskovna agencija APA.