Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Cerkev obsodila seksualne afere italijanskih politikov

Deli na:
Cerkev obsodila seksualne afere italijanskih politikov

Foto: Reuters

Vodja italijanske škofovske konference, kardinal Angelo Bagnasco je v ponedeljkovem nagovoru škofom obsodil razuzdano seksualno obnašanje italijanskih politikov. Čeprav premiera Silvia Berlusconija ni omenil z imenom, so italijanski mediji kritiko takoj povezali s premierovimi seksualnimi aferami.  

Bagnasco je dejal, da so "razuzdano obnašanje in neprimerni odnosi negativni in ustvarjajo družbeno škodo ter zastrupljajo zrak". Takšna dejanja niso zgolj v nasprotju z javno spodobnostjo, ampak so že sama po sebi žalostna, pravi Bagnasco.

Hkrati je opozoril, da skupnost na takšno obnašanje politikov gleda osuplo, ugled države v tujini pa je vse manjši. "Zrak bo treba očistiti, da nove generacije ne bodo ostale zastrupljene," je prepričan Bagnasco.

Italijanski levo usmerjeni časnik La Repubblica je Bagnascovo kritiko ocenil kot pričakovano, saj da so mnogi v in izven Cerkve opozarjali, da se slednja doslej še ni odzvala.

Bagnasco je v svojem nagovoru škofom omenil, da je v zadnjih tednih z mnogih strani slišal pozive, naj se Cerkev vendarle oglasi. "Verjetno zato, ker je v zadnjih letih resnično manjkal odgovoren glas Cerkve, ki zapoveduje dobroto, življenje osvobojeno panseksualizma in nemoralnega relativizma," je dodal Bagnasco.

Premier Berlusconi se je že odzval na Bagnascove kritike. Dejal je, da je to voda na mlin za njegove sovražnike. "Naši katoliški volivci se bodo ustrašili. Nekdo jih želi prisiliti, da nas zapustijo. Ampak Bagnasco ni celotna Cerkev," je po poročanju italijanskih medijev dejal Berlusconi.

Italijanski premier je v zadnjih tednih zaradi afer s prostitutkami v njegovih vilah v Rimu in na Sardiniji, znova v središču pozornosti. Mediji dnevno objavljajo izseke iz množice prisluhov telefonskim pogovorom, v katerih se premier med drugim hvali o svojih seksualnih podvigih.