1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bruseljsko letališče bodo odprli ob poostrenih varnostnih ukrepih

Deli na:
Bruseljsko letališče bodo odprli ob poostrenih varnostnih ukrepih

Foto: Getty Images

Belgijska vlada je včeraj dosegla soglasje s policijo glede zagotavljanja dodatnih varnostnih ukrepov na bruseljskem letališču Zaventem, zato bi ga lahko odprli v nedeljo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na vladni vir. Vlada in upravljavec letališča naj bi zahtevala predvsem še bolj podroben pregled potnikov in prtljage.

Vodja policijskega sindikata SLFP Vincent Gilles je za AFP dejal, da so po večurnih pogovorih dosegli soglasje. Policija bi v skladu z dogovorom potnike in prtljago sistematično pregledala že pred carinskim terminalom.

Naslednji korak je zelena luč vlade za ponovno odprtje letališča.

Upravljavec letališča, ki je bilo prejšnji torek tarča terorističnega napada, je v četrtek sporočil, da je letališče tehnično pripravljeno na delno obnovo prometa, vendar natančen datum oziroma čas vnovične uvedbe letov še ni znan.

Avla za odhode na letališču je bila zaradi eksplozij močno poškodovana, ta teden pa so že začeli izvajati teste za začasni sistem prijave na let.

Upravljavec bruseljskega letališča je s strani protipožarne službe in belgijske agencije za civilno letalstvo dobil zeleno luč za delno obnovo potniškega prometa. Letališče je na to "tehnično pripravljeno", za prijave na let pa so pripravili začasno infrastrukturo, so pojasnili v izjavi.

Oblasti so glede odločitve o tem, kdaj bodo dejansko obnovili promet, v četrtek sporočile samo, da se to do petka zvečer zagotovo ne bo zgodilo.