nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bruseljski terorist je pred leti delal v Evropskem parlamentu

Deli na:
Bruseljski terorist je pred leti delal v Evropskem parlamentu

Foto: Facebook

Eden od sodelujočih v marčnih terorističnih napadih v Bruslju je pred leti dvakrat krajši čas delal kot čistilec v Evropskem parlamentu, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočili iz te institucije.

"Pred sedmimi in šestimi leti je eden od napadalcev kot študent poleti po mesec dni delal za čistilno podjetje, ki ga je najel Evropski parlament," je včeraj sporočil tiskovni predstavnik parlamenta Jaume Duch. Pojasnil je še, da je podjetje predložilo dokaze, da moški, čigar identitete niso razkrili, tedaj ni imel policijske kartoteke.

Avstrijska tiskovna agencija APA, ki se sklicuje na vire v Evropskem parlamentu, je kasneje poročala, da gre za Najima Laachraouija. Te novice uradno še niso potrdili. 24-letni v Maroku rojeni Laachraoui se je 22. marca razstrelil na bruseljskem letališču. Laachraoui je nekdanji študent elektromehanike, ki je februarja 2013 odpotoval v Sirijo.

V dveh samomorilskih napadih na bruseljskem mednarodnem letališču Zaventem in enem na postaji podzemne železnice Maelbeek je 22. marca umrlo 32 ljudi, več sto jih je bilo ranjenih. Odgovornost za napade je prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država.

Doslej so identificirali dva od treh napadalcev na letališču - Ibrahima El Bakraouija in Laachraouija - ter Khalida El Bakraouija, ki se se je razstrelil na postaji bruseljske podzemne železnice. Vsi so v napadih umrli, medtem ko je četrti napadalec, ki ga še niso identificirali, še na begu.