hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bombi pred italijansko šolo ubili dijakinjo

Deli na:

Pred poklicno šolo v mestu Brindisi na jugu Italije sta davi, medtem ko so v poslopje prihajali učenci, odjeknili eksploziji bomb. Po dosedanjih podatkih je umrla 16-letna dijakinja, še osem učencev je bilo ranjenih, je povedala policija. Nekaj časa so poročali o dveh smrtnih žrtvah, a nato so v bolnišnici smrt druge dijakinje zanikali.

 

Dve osebi naj bi bili v kritičnem stanju. Večina poškodovanih ima sicer različne stopnje opeklin.
 
Po poročanju italijanskih medijev naj bi bili eksplozivni napravi nameščeni v nahrbtnikih, ki sta bila pred poslopjem, poročajo tuje tiskovne agencije.
 
Eksploziji sta odjeknili nekaj pred osmo uro, ko so dijaki prihajali v šolo. Pouk imajo namreč tudi ob sobotah dopoldne. Bili sta tako močni, da je več mladih popadalo po tleh.
 
Šolo so takoj zaprli, ozadje napada pa je še nejasno, medtem ko odgovornosti ni prevzel še nihče. V Brindisiju so sicer za danes popoldne napovedane demonstracije proti mafiji.
 
Šola se imenuje po ženi znanega protimafijskega sodnika Giovannija Falconeja. Falcone je bil z ženo in osebnimi stražarji pred skoraj natanko 20 leti, 23. maja 1992, ubit v napadu siciljanske mafije. Falcone je bil ubit v eksploziji pol tone eksploziva, ko se je peljal po avtocesti blizu Palerma.
 
Župan Brindisija Mimmo Consales je dejal, da je v zadevi "preveč naključij", medtem ko je policija sporočila, da preučujejo več hipotez.