volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bik v Pamploni nabodel tri turiste

Deli na:
Bik v Pamploni nabodel tri turiste

Fotografija je simbolična. - Foto: Reuters

V španski Pamploni je danes v znamenitem teku pred biki v okviru letošnjega festivala San Fermin poltonski bik nabodel tri tujce in jih, na srečo ne resneje, poškodoval, poroča francoska tiskovna agencija AFP. To niso prvi poškodovanci letošnjega festivala, saj so biki že prvi dan teka, v soboto, poškodovali šest ljudi.

Po ulicah starega mestnega jedra se je skozi množico tekačev, oblečenih v bela oblačila in z rdečimi robci, tudi danes zapodilo šest velikih bikov in šest volov. Za 850 metrov dolgo pot do mestne arene so biki potrebovali le tri minute in 37 sekund.

Črni bik Fugado je malo zaostal, se večkrat obrnil in napadel množico tekačev, preden je končal svoj tek. Bik je poškodoval tri tujce, 20-letnega Britanca v desno, 29-letnega Britanca v levo nogo ter 39-letnega Američana, in sicer v desno koleno. Manjše poškodbe so utrpeli še najmanj štirje tekači.

Lansko leto se je teka pred biki udeležilo 20.500 ljudi. Polovica tekačev je bila tujcev, večinoma iz ZDA, Velike Britanije in Avstralije. Zadnja smrtna žrtev tradicionalnega festivala je bil pred tremi leti 27-letni Španec, ki ga je bik nabodel v vrat, srce in pljuča.

Znameniti tek pred biki je najbolj znan dogodek tega festivala. Mesto z 200.000 prebivalci pričakuje, da bo festival, ki izvira iz srednjeveških časov, letos privabil pol milijona obiskovalcev.