Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconijevo razmerje z Ruby pred ustavnim sodiščem

Deli na:
Berlusconijevo razmerje z Ruby pred ustavnim sodiščem

Foto: Arhiv Reporterja

Italijansko ustavno sodišče bi moralo danes odločiti o pristojnosti milanskega sodišča za sojenje nekdanjemu premieru Silviu Berlusconiju v primeru Ruby, vendar je sodišče sejo zaradi slabega vremena preložilo na 14. februar, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Spor o pristojnosti so na ustavnem sodišču sprožili poslanci Berlusconijeve stranke Ljudstvo svobode, ki so prepričani, da bi mu zato, ker je očitana kazniva dejanja storil v okviru svoje funkcije, moralo soditi posebno sodišče.

Italijanski premier se na milanskem sodišču zagovarja, ker je domnevno plačal za spolne odnose z mladoletno prostitutko, kar je v Italiji kaznivo dejanje, za katero je predvidena triletna zaporna kazen.
 
Poleg tega ga obtožnica bremeni še zlorabe položaja, ker je s klicem na policijo to isto prostitutko spravil iz zapora, kjer se je znašla zaradi kraje. V tem primeru mu grozi do 12 let zaporne kazni.
 
Senat je konec lanskega leta že potrdil predlog, da bi Berlusconiju sodilo posebno sodišče, medtem ko so njegovi odvetniki skušali doseči ustavitev sojenja do odločitve ustavnega sodišča.
 
Sojenje se je kljub zahtevi odvetnikov nadaljevalo, naslednja obravnava pa je razpisana za 10. februar, ko bodo priče predvidoma opisale dogajanje na dan, ko je Ruby končala za zapahi.