Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi zanika seks z mladoletno Ruby

Deli na:
Berlusconi zanika seks z mladoletno Ruby

Foto: Reuters

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je danes na sojenju v Milanu zanikal obtožbe, da je imel spolne odnose z mladoletno prostitutko, znano pod vzdevkom Ruby. Hkrati je zanikal tudi zlorabo položaja, ki jo je zagrešil, ker naj bi vplival na policiste, naj Ruby izpustijo, potem ko so jo leta 2010 pridržali zaradi manjše kraje.

Berlusconi je na sodišču povedal, da je bil presenečen, ko je izvedel, da je bila Ruby mladoletna, saj da mu je sama povedala, da je stara 24 let. Bivši premier je zanikal, da bi z njo kadarkoli imel spolne odnose, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po Berlusconijevih besedah naj bi se Ruby zgolj udeleževala večerij, ki jih je v svoji vili pri Milanu organiziral nekdanji premier, na tovrstnih srečanjih pa naj bi gostje zgolj razpravljali o športu in politiki.

Berlusconi je prav tako zanikal zlorabo položaja, ko naj bi s klicem na policijo dosegel, da so Ruby izpustili iz pripora. Povedal je, da je mislil, da je Ruby nečakinja takratnega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka in se je zgolj hotel izogniti diplomatskim zapletom z Egiptom.

Če bo nekdanji italijanski premier spoznan za krivega, mu za plačan spolni odnos z mladoletnico grozi triletna zaporna kazen, za kaznivo dejanje zlorabe položaja pa 12-letna zaporna kazen.

Proti bivšemu premieru poteka še en odmeven primer, v katerem ga tožilec Fabio De Pasquale bremeni "vodenja linije poveljevanja" v finančnih poneverbah pri prodaji filmskih in televizijskih pravic Berlusconijevega medijskega imperija Mediaset. Nekdanji premier je tudi v tem primeru vse obtožbe zanikal.