Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi pripravljen podpreti Montija

Deli na:
Berlusconi pripravljen podpreti Montija

Foto: Reuters

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je danes dejal, da je pripravljen na odhod iz politike in tudi podpreti svojega naslednika, sedanjega premiera Maria Montija, če bi bil ta desnosredinski kandidat na volitvah prihodnje leto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V pogovoru za televizijsko postajo v njegovi lasti, Canale 5, je Berlusconi dejal, da če je cena za ponovno združitev desnosredinski strank v Italiji njegova izključitev, je "pripravljen na umik". Na vprašanje, ali bi lahko bil Monti pravi alternativni kandidat, pa je odgovoril: "Tega ne bi izključil, absolutno ne bi."

V pogovoru za dnevnik Libero, ki velja za povezanega z Berlusconijevo stranko Ljudstvo svobode (PDL), pa je še dejal, da sam leta 1994 ne bi bil šel v politiko, če bi "našli koga drugega", da bi vodil konservativno koalicijo proti levičarskemu taboru.

Berlusconijev PDL je trenutno pod udarom zaradi korupcijske afere v Laciju in izgublja podporo v javnomnenjskih raziskavah. Oslabljen je tudi zaradi tega, ker so ga zapustili nekdanji zavezniki iz obdobja, ko je bil Berlusconi na čelu vlade, še piše dpa.