favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi : Nezakoniti migranti so "tempirana bomba" in živijo od kriminala

Deli na:
Berlusconi : Nezakoniti migranti so "tempirana bomba" in živijo od kriminala

Nedavni nastop na televiziji. - Foto: Profimedia

Nekdanji premier Silvio Berlusconi v nedeljo po strelskem napadu Italijana na temnopolte ljudi v italijanskem mestu Macerata izjavil, da so nezakoniti migranti "tempirana bomba, ki lahko vsak trenutek eksplodira, ker živijo od kriminala", poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Migrantska problematika je zelo resna stvar. V Italiji je 630.000 migrantov, le 30.000 jih ima pravico do azila, ker so zbežali pred vojno in smrtjo. Ostalih 600.000 je tempirana bomba, ki lahko vsak trenutek eksplodira, ker živijo od kriminala," je dejal Berlusconi v intervjuju za televizijo Canale 5.

S tem se je Berlusconi odzval na sobotni napad moškega, ki je v bližini kraja Macerata iz vozečega avtomobila s polavtomatsko pištolo streljal in ranil šest temnopoltih oseb, dokler ga ni prijela policija. Motiv za strelski napad naj bi bil nedavni krut umor 18-letnice v mestu, katerega je osumljen migrant in preprodajalec mamil iz Nigerije.

Mesec dni pred parlamentarnimi volitvami v Italiji bo migrantska politika očitno igrala pomembno vlogo v predvolilni kampanji. Berlusconijevo desnosredinsko zavezništvo Naprej Italija ima sicer glede na ankete 36 odstotkov podpore in se mu na marčevskih parlamentarnih volitvah nasmiha zmaga.



Tudi z Berlusconijevim zavezništvom povezan vodja Lige Matteo Salvini je pozval k večji odločnosti glede nezakonitih migrantov. "V Italiji je treba spoštovati pravila. Migrante brez dovoljenja za bivanje, ki se preživljajo s preprodajo drog, bi bilo treba izgnati," je dejal v nedeljo v intervjuju za televizijo La 7.

Pojasnil je, da to ni stvar rasizma, ampak da zagovarja red. "Problem niso imigracije same po sebi, ampak nezakonite imigracije. Zaradi zadnje vlade je v Italijo prišlo 800.000 migrantov. Želim si Italije, v kateri se lahko v miru živi in dela," je dodal Salvini.

Italijanski minister za industrijo Carlo Calenda iz Demokratske stranke (PD) je Salvinija kritiziral, da spodbuja k sovraštvu proti levici s slogani o beli rasi in domnevni "migrantski invaziji".