Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi: Monti je površen in neverodostojen

Deli na:
Berlusconi: Monti je površen in neverodostojen

Foto: Reuters

Bivši italijanski premier Silvio Berlusconi ne skopari s kritikami na račun svojega naslednika v palači Chigi Maria Montija. Tokrat ga je označil kot "površnega in nevrednega zaupanja". Monti je namreč Italiji obljubil, da bo ostal nadstrankarski, sedaj pa se je odločil za vstop v politiko na strani sredinskega bloka, pravi Berlusconi.

"S svojo kandidaturo je Monti izgubil verodostojnost," je prepričan Berlusconi. Enako velja tudi za tiste, ki so se z Montijem povezali in gredo skupaj z njim v volilni boj, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA nadaljeval bivši premier in lastnik medijskega imperija.

Sedaj že bivši premier Monti je medtem v včerajšnjem radijskem intervjuju Berlusconiju očital "nelogične preskoke" - enkrat namreč hvali njegovo tehnokratsko vlado, drugič pa jo napada. "Upam, da volivce to moti manj kot mene," je dejal Monti. Berlusconiju mu je na te besede odgovoril z očitkom, da je "povsem površen".

Stroga varčevalna politika in zviševanje davkov, ki ju je vodila Montijeva tehnokratska vlada, sta Italijo pahnila v recesijo in še poslabšala njen gospodarski položaj, je še nadaljeval. "Na žalost se je tehnična vlada držala smernic Nemčije in zgolj zviševala davke."

Sredinsko zavezništvo pod vodstvom Montija bi lahko sodeč po anketi inštituta Piepoli na februarskih volitvah doseglo 12 odstotkov glasov. Levosredinska Demokratska stranka lahko zaenkrat računa na 33 odstotkov, Berlusconijevo desnosredinsko Ljudstvo svobode pa na 17 odstotkov podpore. Gibanje Pet zvezdic bi lahko doseglo enajstodstotno podporo, piše APA.