900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi bo privržence peljal na križarjenje po Sredozemlju

Deli na:
Berlusconi bo privržence peljal na križarjenje po Sredozemlju

Foto: Reuters

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi septembra načrtuje politično turnejo na ladji za križarjenje. Privrženci njegove desnosredinske stranke Ljudstvo svobode se mu lahko 15. septembra pridružijo na enotedenskem križarjenju po Sredozemlju, za najskromnejšo kabino pa bodo morali odšteti 980 evrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Ladja Divina bo pot začela v Benetkah, ustavila pa se bo še v Bariju, turških Izmirju in Carigradu ter v Dubrovniku. Po navedbah Berlusconijevih sodelavcev se bo nekdanji premier na krov ladje vkrcal v južnoitalijanskem Bariju.

Berlusconi je za "svoje" križarjenje objavil oglas v svojem časniku Il Giornale, v katerem privržencem obljublja posebej ugodne cene. Za najpreprostejšo kabino bodo morali odšteti 980 evrov, medtem ko nekoliko večja kabina s pogledom na morje stane 1400 evrov. Med potniki na križarjenju bodo tudi nekateri Berlusconiju zvesti novinarji.

Za Berlusconija križarjenja s privrženci niso nič novega. Že pred regionalnimi volitvami leta 2000 se je danes 75-letni politik odpravil na predvolilno turnejo z ladjo za križarjenje. Berlusconi, ki je bil italijanski premier do novembra lani. razmišlja o kandidaturi na parlamentarnih volitvah, ki bodo spomladi prihodnje leto.