stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Azerbajdžan: Med Evrovizijo smo preprečili več terorističnih napadov

Deli na:

Azerbajdžansko obrambno ministrstvo je danes sporočilo, da je Azerbajdžan preprečil več terorističnih napadov v dnevih, ko je država gostila 56. pesem Evrovizije. Oblasti so aretirale več deset domnevnih načrtovalcev napadov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Glavni cilj skupine je bila izvedba terorističnih napadov v prestolnici Baku med Eurosongom. Aretiranih je bilo 40 članov skupine," so v sporočilu za javnost zapisali v azerbajdžanskem obrambnem ministrstvu.

Skupina naj bi načrtovala napade na koncertno dvorano, kjer je potekala pesem Evrovizije, na predsednika države Ilhama Alijeva, na policijske zgradbe, hotele, v katerih so bili nastanjeni tujci, na mošeje in druge verske objekte.

"Zarotniki so si pridobili vstopnice za prireditev, da bi v kristalni dvorani v Bakuju izvedli teroristični napad," so sporočili z ministrstva.

Varnostne sile so osumljence aretirale med akcijami v Bakuju, Ganji, Sumgajitu in drugod po državi. Nekateri osumljenci so se aretaciji uprli z orožjem, eden izmed njih je zato tudi umrl.

V sporočilu za javnost so azerbajdžanske oblasti še zapisale, da v javnost teh informacij niso želeli posredovati med Evrovizijo, saj niso želeli povzročiti panike med azerbajdžanskimi prebivalci in tujimi gosti.