Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstralski premier Turnbull sarkastično oponašal Trumpa

Deli na:
Avstralski premier Turnbull sarkastično oponašal Trumpa

Foto: Profimedia

Avstralski premier Malcolm Turnbull je na prireditvi, podobni svečani večerji dopisnikov Bele hiše v ZDA, oponašal ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Norčeval se je iz njegovih besed o zmagovanju. Prvi telefonski pogovor med njima je bil napet, verjetno pa tudi drugi ne bo nič manj.

Trump je po nastopu položaja februarja govoril s Turnbullom po telefonu, kasneje pa je Avstralca ostro kritiziral, ker si ga je drznil opozoriti na dogovor med državama o sprejemu dela beguncev, ki so se zatekli v Avstralijo, v ZDA. Trump je po Twitterju sporazum med državama iz časa Baracka Obame označil za butastega in namignil, da ga ne bo spoštoval.

Med nedavnim obiskom Turnbulla v ZDA je bilo vse drugače, Trump ga je lepo pogostil in celo pripeljal s seboj prvo damo Melanio na večerjo na muzejski letalonosilki v newyorškem pristanišču, kjer je pohvalil avstralski zdravstveni sistem kot veliko boljšega od tega, kar imajo v ZDA. Avstralski zdravstveni sistem med republikanci v ZDA velja za "socialističnega", ker je splošen in ne temelji na profitu.



Turnbull je na večerji oziroma Plesu sredi zime v Canberri, ki se ga udeležujejo politiki in novinarji, med drugim dejal, da on in Trump zelo zmagujeta. "Zmagujeva v pravih anketah, veste, to so tiste na internetu. Imam tega ruskega možakarja. Verjemite mi, res je. Res je," je Avstralec zbijal šale na račun voditelja ZDA, ki je doslej večkrat dejal, da se njemu in njegovi državi ne bo nihče več nikoli smejal.

Turnbullove besede ne bi smele biti objavljene, ker je doslej veljal dogovor, da je povedano na tem plesu "off the record". Vendar pa so jih avstralske televizije objavile skupaj s posnetki premierja, ki presenetljivo ali zanalašč ni kazal pretirane jeze. Avstralski analitiki ugibajo, da so posnetki šli ven z zeleno lučjo premierjevega urada, ker so Turnbulla po vrnitvi iz ZDA ostro kritizirali zaradi domnevnega udinjanja Trumpu, zaradi česar je trpela njegova popularnost.

Turnbull je objavo posnetkov komentiral z ugotovitvijo, da ne bi smeli biti objavljeni, vendar nič ne de. Si bo zapomnil in na prihodnji podobni večerji bo bral proračunski dokument.