reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Audije q8 bodo proizvajali izključno v Bratislavi

Deli na:
Audije q8 bodo proizvajali izključno v Bratislavi

Novi Audi q8 bodo proizvajali izključno v Volkswagnovi tovarni v slovaški prestolnici Bratislavi, proizvodnja pa bo stekla prihodnje leto, so sporočili iz Volkswagna.

Pri izdelavi luksuznega terenca, ki predstavlja še dodatno nadgradnjo prestižnega q7, bodo uporabili tudi nekatere povsem nove tehnološke postopke.

Predsednik uprave slovaške podružnice Volkswagna Ralf Sacht je po poročanju slovaške tiskovne agencije Tasr izrazil veliko čast in zadovoljstvo ob takšni odločitvi vodstva družbe. Kot je poudaril, bratislavska tovarna velja za Volkswagnov razstavni prostor, kjer izkušeni delavci izdelujejo kakovostna vozila za kupce z vsega sveta.

Pri proizvodnji novega jeklenega konjička višjega cenovnega razreda bodo uporabljali tehnologijo in izkušnje iz proizvodnje njegovega že dobro uveljavljenega brata q7. S te proizvodne linije slovaške tovarne prihajajo tudi Volkswagnovi touaregi.

Nekatere od tehnologij, ki jih uporabljajo v tovarni, so povsem nove in jih Volkswagen doslej še ni uporabljal. Da gre za zelo napreden proizvodni obrat, po navedbah Tasr dokazuje tudi 90-odstotna avtomatizacija proizvodnih postopkov.

Audi je konceptni q8 prvič razkril januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu, nekoliko spremenjen videz za serijsko proizvodnjo, pod katerega se je podpisal glavni Audijev oblikovalec Marc Lichte, pa so ljubitelji avtomobilizma lahko spoznali na ženevskem avtosalonu.

V Bratislavi Volkswagen proizvaja tudi Porschejevega cayenna ter vozila iz nove družine majhnih vozil, ki jo sestavljajo Volkswagen up!, električni Volkswagen e-up!, Škoda citigo in Seat mii.