favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Asad: Teroristi se skrivajo med begunci iz Sirije

Deli na:
Asad: Teroristi se skrivajo med begunci iz Sirije

Foto: Reuters

Sirski predsednik Bašar al Asad je v včeraj objavljenem intervjuju številne rojake, ki so pobegnili iz Sirije, označil za teroriste.

"Ti teroristi so v Siriji v rokah držali strojnice ali ubijali ljudi, zdaj pa so miroljubni begunci v Evropi ali na Zahodu," je povedal Asad, ki ni navedel, koliko sirskih beguncev ima za teroriste.

Asad je v intervjuju, ki ga je objavil Yahoo News, zavrnil načrt ameriškega predsednika Donalda Trumpa o varnih območjih za civiliste v Siriji. Trump je prejšnji mesec dejal, da bo "ustvaril varna območja" za ljudi, ki so zbežali pred nasiljem, s tem pa bi preprečil migracije v Evropo in druge dele sveta. Podrobnosti ni razkril.

"Varna območja za Sirce lahko nastanejo, ko prideš do stabilnosti in varnosti. Kjer nimaš teroristov. Kjer nimaš podpore teroristov s strani sosednjih držav ali zahodnih držav. To sploh ni realistična ideja," meni Asad.

Bela hiša je prejšnji mesec Pentagonu in State Departmentu naročila, naj pripravi načrt za varna območja v Siriji in bližnjih regijah. Kmalu zatem je Trump podpisal izvršni ukaz, s katerim je prepovedal državljanom sedmih muslimanskih držav vstop v ZDA. Ideja o varnih območjih v Siriji ima v ZDA že dlje časa podporo med politiki in drugimi uradniki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.