900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ameriški konservativci ministra Sessionsa branijo pred jeznim Trumpom

Deli na:
Ameriški konservativci ministra Sessionsa branijo pred jeznim Trumpom

Jeff Sessions - Foto: Profimedia

"Podpiramo pravosodnega ministra Jeffa Sessionsa in verjamemo, da je v tem trenutku pravi mož in edini mož za vodenje ministrstva," je skupina uglednih ameriških konservativcev javno podprla ministra, ki gre vse bolj v nos ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu.

Trumpa je razjezila Sessionseva odločitev, da se izvzame iz nadzora preiskave ruskega vmešavanja v lanskoletne ameriške volitve. Svojega nezadovoljstva predsednik ni skrival in v Washingtonu se javno ugiba, ali bo Trump ministra zamenjal in kdo bi ga lahko nasledil.

Zdaj je skupina uglednih ameriških konservativcev, med katerimi so člani nekdanjih predsedniških administracij, vodje vplivnih konservativnih organizacij, senatorji, kongresniki in mnenjski voditelji objavila javno pismo podpore Sessionsu.



"Senator in zdaj pravosodni minister Jeff Sessions je bil zvest, viden in zgodnji podpornik predsednika Trumpa in njegove politike, Je načelen konservativni voditelj, ki se je v svoji karieri izkazal s pokončnostjo in odličnostjo," hvalijo Sessionsa. Izpostavljajo, da je v svojem dosedanjem vodenju ministrstva popravil mnoge zgrešene odločitve prejšnje administracije in če bi se mu zdaj odpovedal, bi predsednik Trump škodil predvsem sebi, svarijo.

Trump je razumljivo in upravičeno jezen zaradi pristranske preiskave, a njegova menjava Sessionsa bi bila napaka, pravijo konservativci. Minister stoji za načeli, ki so Trumpa pripeljali v Belo hišo, opozarjajo - med njimi so predanost varovanju meje, vladavini prava in krepitvi ameriških družin. Nihče v aktualni administraciji ni pokazal večje predanosti Trumpovim načelom, menijo ministrovi podporniki.